Prajitura cu frisca si cirese
PrinteazaPrajitura cu frisca si cirese din: foitaj, faina, compot de cirese, amidon, zahar pudra, frisca, zahar vanilat, intaritor de fructe.
- 300 g foitaj
- făină
- 600 g compot de cireşe
- 2 linguri amidon alimentar
- 2 linguri zahăr pudră
- 500 ml frişcă
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 plic întăritor de fructe
Mod de preparare:
Intinzi aluatul de foitaj pe o planşetă pudrată cu făină, de mărimea unei tăvi de 20×40 cm. Pui foaia într-o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi o înţepi cu furculiţa.
Dai la cuptor pentru 20-25 de minute. Cireşele le pui la scurs, iar din zeamă pui deoparte 300 ml, din care 50 de ml îi amesteci cu amidonul. Zeama rămasă (250 ml), o amesteci cu zahărul, şi o pui la fiert timp de 2 minute, lei de pe foc, pui fructele şi amesteci. Foaia o tai în două, pe lungime.
Pe o foaie, întinzi crema şi dai la frigider. Baţi frişca, adaugi întăritorul şi zahărul vanilat. Frişca bătută opui peste cremă şi acoperi cu foaia rămasă. Prăjitura o tai în felii cu un cuţit bine ascuţit. Poţi folosi cireşe proaspete fără sâmburi, pe care le fierbi mai întâi cu zahăr său alte fructe.
Pofta buna!