Prajitura cu fructe, marmorata
PrinteazaPrajitura cu fructe, marmorata din: oua, faina, praf de copt, zahar, unt, esenta de vanilie, cacao, lapte integral, sare, nectarine, fructe de sezon, zahar pudra cu aroma de vanilie.
- 4 oua
- 350 g faina
- 1 plic praf de copt
- 200 g zahar
- 220 g unt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 30 g cacao
- 225 ml lapte integral
- 1 praf de sare
- 4 nectarine
- 4 caise ori alte fructe de sezon
- 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Cerni făina într-un castron şi o amesteci împreună cu praful de copt şi sarea. Intr-un bol, mixezi 200 g unt moale, la temperatura camerei, împreună cu zahărul, până obţii o spumă. Pui esenţa de vanilie, apoi ouăle, unul câte unul.
Adaugi făina alternând cu laptele şi continui să mixezi până la omogenizare. Impărţi compoziţia în două. Colorezi o parte folosind pudra de cacao.
Speli fructele, le cureţi şi le desfaci în jumătăţi. Ungi o tavă de 25×25 cm cu untul rămas şi întinzi aluatul galben, iar deasupra pe cel maro. Cu o furculiţă, treci lent de la o margine a tăvii către marginea opusă, descriind o spirală cu axa orizontală.
Procedezi la fel de mai multe ori, pe suprafaţa de aluat rămasă. Astfel, aluatul maro şi cel alb se vor amesteca. Aşezi deasupra fructele, alternând şiruri de caise cu nectarine.
Coci prăjitura la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, 35-45 de minute. După ce s-a răcit complet în tavă, o tai şi o pudrezi cu zahăr.
Prajitura cu fructe, marmorata
Pofta buna!