Prăjitură cu fructul pasiunii
PrinteazaPrăjitură cu fructul pasiunii din: pesmet, fructul pasiunii, unt, zahar, oua, sare, faina, migdale, praf de copt si suc de fructul pasiunii.
- pesmet pentru forma
- 5 bucati fructul pasiunii
- 250 g unt
- 250 g zahar
- 5 oua
- 1 praf sare
- 250 faina
- 150 g migdale macinate
- 1 plic praf de copt
- 160 ml suc de fructul pasiunii
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o formă de coroniţă (0 22 cm) şi se presară cu un strat subţire de pesmet. Se scutură excesul de pesmet. Se taie în două fructele pasiunii, transversal, şl se scoate pulpa. Se repartizează în forma pregătită. Se amestecă într-un castron untul şi zahărul şi se bat cu telul.
Se înglobează treptat ouăle şi 1 praf de sare. Se amestecă făina cu migdale şi praf de copt şi se înglobează în compoziţia de unt, cu sucul de fructul pasiunii. Se aşază aluatul în forma pregătită şi se coace la cuptorul pregătit cea 50-60 min. Se face proba coacerii.
După 30-40 min. se acoperă cu hârtie de copt şi se lasă să se odihnească prăjitura. Se răstoarnă prăjitura din formă şi se lasă să se răcească complet. Se taie felii şi se serveşte.
Prăjitură cu fructul pasiunii
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut cu prajitura asta!