Prajitura cu gem de capsune
PrinteazaPrajitura cu gem de capsune din: iaurt, faina, zahar, ulei, oua, praf de copt, esenta de rom, gem de capsune, albusuri, fructe uscate.
- un pahar mare iaurt
- 3 pahare faina
- 2 pahare zahar
- 1/2 pahar ulei
- 2 oua
- un pachet praf de copt
- 2 linguri esenta de rom
pentru garnitura:
- gem de capsune
- 3 albusuri
- 5 linguri zahar
- fructe uscate
Mod de preparare:
Intr-un castron, se pun ouăle şi zahărul si se mixează până se albesc. Făina se amestecă apoi cu praful de copt şi se adaugă în trei reprize peste compoziţia de ouă şi zahăr. Se omogenizează bine. Se adaugă apoi uleiul, iaurtul si romul, se amestecă şi se toarnă aluatul într-o formă unsă şi tapetată cu făină.
Se coace aproximativ 30 de minute, se scoate, se lasă să se răcească şi apoi se taie în două. Se ung cu gem cele două blaturi de prăjitură. Se bat albuşurile spumă tare împreună cu zaharul, apoi se întind deasupra prăjiturii şi se mai dă aproximativ 10 minute la cuptor. Prăjitura se aduce la masă tăiată în pătrate şi cu fructe uscate deasupra, dupa gust.
Prajitura cu gem de capsune
Pofta buna!