Prajitura cu gem de zmeura si branza de vaci

Printeaza

Prajitura cu gem de zmeura si branza de vaci din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, gem de zmeura, branza de vaci, smantana, gelatina, frisca, zmeura, fulgi de migdale.

Ingrediente:Prajitura_cu_gem_de_zmeura_si_branza_de_vaci

pentru blat:

  • 2 oua
  • 110 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 100 g unt
  • 100 g zahar

pentru garnitura:

  • un borcan mic gem de zmeura
  • 400 g branza de vaci
  • 100 g smantana
  • un plic gelatina
  • 300 ml frisca

pentru decor:

  • 200 g zmeura
  • 2 pliculete gelatina rosie pentru decor
  • 200 g fulgi de migdale

pentru tava:

  • unt si faina

 

Mod de preparare:

Pentru blat, se freacă untul cu zahărul, până ce amestecul se albeşte, se adaugă ouăle, unul câte unul, si apoi făina amestecată cu praful de copt. Se pune aluatul în tava unsă cu unt si tapetată cu făină şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcorească, apoi se scoate şi, cu un cuţit cu lamă lungă foarte ascuţită, se taie întâi în două părţi. Apoi, una dintre părţi se taie din nou în două.

Pentru umplutura de brânză, aceasta se mixează foarte bine cu smântână şi i se adaugă gelatina preparată.

Intr-o tavă, se aşază o parte subţire de blat care se unge cu gem de zmeură. Se acoperă cu a doua parte subţire reconstituind astfel o jumătate de blat. Se pune crema de brânză cu gelatină şi se acoperă cu blat.

Se bate frişca şi se aranjează deasupra blatului, nivelând-o frumos. Se asază zmeura, cât mai estetic, si se toarnă ge­latina roşie pentru decor preparată conform indicaţiilor de pe pachet. Se lasă puţin să se închege aceasta si se dă la frigider pentru 6 ore. In momentul servirii, se garniseşte bordura cu fulgii de migdale.

Prajitura cu gem de zmeura si branza de vaci

Prajitura_cu_gem_de_zmeura_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.