Prajitura cu gem de zmeura si branza de vaci
PrinteazaPrajitura cu gem de zmeura si branza de vaci din: oua, faina, praf de copt, unt, zahar, gem de zmeura, branza de vaci, smantana, gelatina, frisca, zmeura, fulgi de migdale.
pentru blat:
- 2 oua
- 110 g faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 100 g unt
- 100 g zahar
pentru garnitura:
- un borcan mic gem de zmeura
- 400 g branza de vaci
- 100 g smantana
- un plic gelatina
- 300 ml frisca
pentru decor:
- 200 g zmeura
- 2 pliculete gelatina rosie pentru decor
- 200 g fulgi de migdale
pentru tava:
- unt si faina
Mod de preparare:
Pentru blat, se freacă untul cu zahărul, până ce amestecul se albeşte, se adaugă ouăle, unul câte unul, si apoi făina amestecată cu praful de copt. Se pune aluatul în tava unsă cu unt si tapetată cu făină şi se coace 25 de minute. Se lasă să se răcorească, apoi se scoate şi, cu un cuţit cu lamă lungă foarte ascuţită, se taie întâi în două părţi. Apoi, una dintre părţi se taie din nou în două.
Pentru umplutura de brânză, aceasta se mixează foarte bine cu smântână şi i se adaugă gelatina preparată.
Intr-o tavă, se aşază o parte subţire de blat care se unge cu gem de zmeură. Se acoperă cu a doua parte subţire reconstituind astfel o jumătate de blat. Se pune crema de brânză cu gelatină şi se acoperă cu blat.
Se bate frişca şi se aranjează deasupra blatului, nivelând-o frumos. Se asază zmeura, cât mai estetic, si se toarnă gelatina roşie pentru decor preparată conform indicaţiilor de pe pachet. Se lasă puţin să se închege aceasta si se dă la frigider pentru 6 ore. In momentul servirii, se garniseşte bordura cu fulgii de migdale.
Prajitura cu gem de zmeura si branza de vaci
Pofta buna!