Prajitura cu gem si ciocolata neagra
PrinteazaPrajitura cu gem si ciocolata neagra din: faina, unt, zahar pudra, ou, sare, gem, faina de migdale, ciocolata.
pentru aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt rece
- 40 g zahar pudra
- un ou
- un praf de sare
pentru umplutura:
- 300 g gem
- 200 g faina de migdale
- 130 g unt moale
- 120 g zahar
- 3 oua
pentru servit:
- 100 g ciocolata neagra
Mod de preparare:
Se amestecă făina cu zahărul pudră şi untul tăiat cuburi. Se adaugă sarea şi oul bătut şi se amestecă până ce se obţine un aluat omogen.
Separat, se amestecă untul cu zahărul până ce se obţine un amestec cremos şi se adaugă ouăle si făina de migdale.
Aluatul se întinde si se transferă în tava de copt unsă cu unt si tapetată cu făină. Se dă la rece o oră.
Se pune gemul si deasupra amestecul de făină de migdale. Se dă la cuptor pentru 30-35 de minute.
Se serveşte cu ciocolată topită.
Prajitura cu gem si ciocolata neagra
Pofta buna!