Prajitura cu grepfrut
PrinteazaPrajitura cu grepfrut din: oua, zahar pudra, unt, nuca, faina, praf de copt, lapte, branza de vaci, zahar vanilat, frisca lichida, gelatina, grepfrut, jeleu.
Pentru blat:
- 3 ouă
- 100 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 150 g nucă măcinată
- 180 g făină
- 1/2 pachet praf de copt
- 100 ml lapte
Pentru cremă:
- 500g brânză de vaci
- 150 g zahăr pudră
- 2 pachetele zahăr vanilat
- 200 ml friscă lichidă
- 4 foi gelatină
- 1 grepfrut roz
- 1 grepfrut alb
Pentru jeleu:
- 1 plic jeleu, pentru ornat
- 2 linguri zahăr
- 200 ml apă
Mod de preparare:
Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi untul moale. Adaugi nuca măcinată, laptele, făina cu praful de copt şi amesteci bine. Incorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Introduci în cuptorul preîncălzit 30 de minute. Laşi să se răcească în formă.
Brânza scursă bine o amesteci cu zahărul pudră şi cu cel vanilat, apoi încorporezi frişca bătută bine. înmoi foile de gelatină în 80 ml de apă rece, pui pe foc să se topească, fără să fiarbă. Adaugi în crema de brânză şi amesteci.
Torni crema peste blatul răcit şi dai la frigider trei ore, ca să se întărească. Desfaci în felii grepfrutul alb şi pe cel joz, le cureţi de pieliţe şi le aşezi peste crema întărită, alternând culorile
Amesteci apa cu jeleul şi zahărul, ţii pe foc 1-2 minute, apoi îl pui peste prăjitură. Dai la rece înainte de a servi.
Prajitura cu grepfrut
Pofta buna!