Prajitura cu mac si nuca de cocos
PrinteazaPrajitura cu mac si nuca de cocos
- 8 albuşuri
- 250 g zahăr
- 200 g mac
- 200 g nucă de cocos
- 1 praf de copt
Pentru cremă ai nevoie de:
- 8 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- 300 ml lapte
- 3 linguri făină
- 1 pachet margarină
Mod preparare blat:
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi macul, nuca de cocos şi praful de copt. Pui compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină şi o coci la foc potrivit.
Mod preparare cremă:
Freci gălbenuşurile spumă cu zahărul. Desfaci făina 100 ml lapte rece, adaugi gălbenuşurile, apoi torni compoziţia în restul de lapte fierbinte, amesteci pe foc până se îngroaşă şi o dai deoparte.
Freci margarina spumă şi o adaugi treptat în compoziţia de lapte călduţă. întinzi crema obţinută peste blat, apoi pregăteşti o glazură de cacao astfel: amesteci 10 linguri zahăr pudră cu 2 linguri cacao şi unt cât o nucă, torni puţină apă fierbinte, omogenizezi glazura şi o întinzi peste cremă.
Dai prăjitura la rece pentru o oră, apoi o tai bucăţi.
Poftă bună!
Parca lipseste ceva la prajitura asta.