Prăjitura cu mac şi piersici
PrinteazaO reteta de prajitura cu mac si piersici din: unt, zahar, oua, faina, seminte de mac, lapte, bicarbonat, foaie de gelatina, suc de fructe, piersici, zahar si suc de lamaie.
- 175g unt
- 175g zahăr
- 3 ouă
- 175g făină
- 3 linguri seminţe de mac
- 1 lingură lapte
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1/2 foaie de gelatină
- 50ml suc de fructe
- 4-5 piersici sau nectarine
sirop:
- 125g zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi în aceasta gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând bine după fiecare. Nu adăugaţi un alt gălbenuş până când cel de dinainte nu este asimilat în compoziţie.
Puneţi făina, laptele, praful de copt stins cu zeama de lămâie şi seminţele de mac.
Când totul este bine omogenizat, puneţi albuşurile bătute spumă şi amestecaţi prin răsturnare uşor. Turnaţi compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi coaceţi blatul la foc potrivit.
Pentru sirop, fierbeţi ingredientele până se dizolvă zahărul şi turnaţi-l cât este cald peste prăjitură.
Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi fructele în rondele apoi aşezaţi-le cât mai decorativ peste prăjitură. Peste fructe turnaţi gelatina dizolvată în 50ml suc de fructe.
Prăjitura cu mac şi piersici
Pofta buna!