Prajitura cu mere, bezea si aluat razuit
PrinteazaPrajitura cu mere, bezea si aluat razuit din: unt, faina, praf de copt, zahar, zahăr vanilat, ulei, oua, mere, stafide, nuci, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 pachet unt
- 500 g făină
- 1/2 plic praf de copt
- 250 g zahăr
- 1 pliculeţ zahăr vanilat
- 1 lingură ulei
- 4 ouă
- 6 mere medii
- 50 g stafide
- 50 g nuci
- scorţişoară
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă, le dai prin râzătoare şi le amesteci cu 50 g de zahăr, într-un vas pui merele la călit cu nuca tocată.
Le laşi la foc mic, până nu mai au zeamă. Incălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Separi gălbenuşurile de albuşuri.
Intr-un vas, la temperatura camerei, amesteci untul bucăţi cu 100 g de zahăr, făina, praful de copt şi gălbenuşurile. Din compoziţie faci un aluat tare, care nu se lipeşte de mână.
Il tai în două părţi egale. Pe una o întinzi în tavă, după ce ai tapetat-o. Apoi dai totul la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 20 de minute.
Bati albusurile cu 100 g de zahar si plicul de zahar vanilat până obţii o spumă densă.
Când aluatul din cuptor este aproape copt, pui în tavă compoziţia cu mere şi nuci, apoi torni un strat gros de bezea.
Peste aluat, umplutura de mere şi bezea, razi cealaltă parte de aluat, apoi presari stafidele.
Dai la cuptor aproximativ 10 minute, până se întăreşte bezeaua şi capătă o culoare uşor arămie. Decorezi cu scorţişoară.
Prajitura cu mere, bezea si aluat razuit
Pofta buna!