Prajitura cu mere si aroma de martipan

Printeaza

Prajitura cu mere si aroma de martipan din: faina, lapte, drojdie, zahar, ou, unt, sare, coaja de lamaie, compot de mere, faina, martipan, unt si zahar vanilat.

Ingrediente:Prajitura_cu_mere_si_aroma_de_martipan

aluat:

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1 cub drojdie (42 g)
  • 75 g zahar
  • 1 ou
  • 80 g unt
  • un praf de sare
  • 1 lingurita coaja de lamaie

topping:

  • 2 borcane compot de mere (a 720 ml)
  • 150 g faina
  • 200 g martipan
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat

 

Mod de preparare:

Cerneţi făina într-un vas şi formaţi o adâncitură în mijloc. încăl­ziţi laptele. Fărâmiţaţi droj­dia, amestecaţi-o cu zahă­rul şi cu puţin lapte cald şi turnaţi totul în adâncitură. Frământaţi aluatul, apoi acoperiţi-l şi lăsaţi-l cea 30 de minute să crească.

Frământaţi aluatul cres­cut cu ingredientele răma­se. La final, presăraţi-l cu făină şi lăsaţi-l din nou cea 30 de minute să crească. Intindeţi aluatul pe o tavă unsă cu grăsime, apoi scurgeţi merele din compot şi puneţi-le pe blat, lăsaţi totul să crească cea. 20 min.

Incingeţi cuptorul la 180 C. Pentru a obţine firi­miturile de aluat, puneţi într-un castron marţipanul şi un­tul, ambele tăiate cubuleţe, făina şi zahărul vanilinat, apoi frământaţi-le bine. Pre­săraţi aluatul fărâmiţat pes­te prăjitură şi coaceţi-o cea 50 min. Lăsaţi-o să se ră­cească, pudraţi-o, eventual, cu zahăr pudră şi serviţi-o.

Prajitura cu mere si aroma de martipan

Prajitura_cu_mere_si_aroma_de_martipan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.