Prajitura cu mere si rahat
PrinteazaPrajitura cu mere si rahat din: zahar, ulei, oua, faina, mere, praf de copt, scortisoara, miez de nuca.
- 12 linguri de zahăr
- 12 linguri de ulei
- 3-4 ouă
- 1 1/2 cană făină
- 2 căni de mere curăţate şi tăiate cubuleţe
- 1 plic praf de copt stins în oţet (sau 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu stins în oţet)
- 2-3 linguriţe de scorţişoară
- miez de nucă
Mod de preparare:
Baţi bine ouăle cu zahărul şi cu uleiul. Apoi pui 1 cană şi jumătate de făină şi 2 căni de mere curăţate şi tăiate cubuleţe, 1 plic praf de copt stins în oţet (sau 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu stins în oţet), 2-3 linguriţe de scorţişoară, miez de nucă.
Ungi tava cu ulei şi o tapetezi cu făină. Torni compoziţia şi coci prăjitura la foc iute timp de 10-15 minute şi încă 15-20 minute la foc potrivit.
Se presară cu zahăr pană când este gata.
Pofta buna!