Prajitura cu miere si muguri de pin
PrinteazaPrajitura cu miere si muguri de pin din: oua, zahar, ulei, lapte, gris, praf de copt, faina, unt, coaja de lamaie, miere, muguri de pin.
- 4 oua
- un pahar zahar
- un pahar ulei
- un pahar lapte
- 2 pahare gris
- 2 plicuri praf de copt
- 2 linguri faina
- 25 g unt
- coaja rasa a unei lamai
pentru servit:
- miere
- muguri de pin
Mod de preparare:
Intr-un vas, se pun ouăle, zahărul si coaja de lămâie. Se mixează 3 minute, se toarnă uleiul şi laptele, măsurate cu acelaşi pahar care se spală şi se continuă mixarea. Se adaugă praful de copt, grişul şi făina. Se continuă mixarea încă 5 minute. Se lasă apoi să se odihnească 10 minute.
Tava de copt se unge cu unt si se toarnă aluatul nivelând-l. Se aşâză mugurii de pin si se dă tava la cuptor pentru 20 de minute.
Cu câteva minute înainte ca prăjitura să fie gata, se încălzeşte mierea la bain-marie. Se toarnă apoi peste prăjitura fierbinte si se lasă 6 ore înainte de a o tăia.
Prajitura cu miere si muguri de pin
Pofta buna!