Prajitura cu nuca de cocos
PrinteazaPrajitura cu nuca de cocos din: faina, zahar, untura, praf de copt, cacao, ou, lapte.
Ingrediente blat:
- 500 g făină
- 150 g zahăr
- 100 g untură
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriţă cacao
- 1 ou
- 70 ml lapte
Ingrediente crema 1: 6 albuşuri, 200 g zahăr, 200 g nucă de cocos, 150 ml lapte.
Ingrediente crema 2 : 6 gălbenuşuri, 250 g zahăr, 6 linguri făină, 300 ml lapte, 1 pachet unt, 1 ciocolată mică.
Mod de preparare:
Amesteci făina cu praful de copt şi untura, pui zahărul, cacaua, oul, laptele şi frămânţi aluatul. Pregăteşti apoi şi crema 1: baţi albuşurile spumă cu zahărul. Amesteci nuca de cocos cu laptele, le fierbi pe foc mic cât să dea într-un clocot, dai compoziţia deoparte, o laşi să se răcească, apoi o adaugi în albuşurile bătute spuma si omogenizezi. Imparti aluatul pregatit inainte in doua, intinzi o parte de aluat intr-o tava unsa cu unt si tapeteaza cu faina si intinzi apoi crema de cocos.
Aşezi a doua parte de aluat, îl înţepi cu furculiţa şi dai prăjitura la cuptor pentru 40 de minute. în acest timp pregăteşti crema 2: freci gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina, laptele şi fierbi compoziţia pe foc mic, pe baie de aburi pana se ingroasa.
O lasi sa se raceasca, apoi o amesteci cu untul frecat spuma.Dupa ce s-a copt sii s-a racit prajitura, intinzi crema de galbenusuri si razi ciocolata. Dai prajitura la rece pentru 30 de minute,apoi o tai bucati.
Pofta buna!