Prăjitură cu nuci şi mere
PrinteazaPrăjitură cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca.
- 375 g zahar
- 180 ml ulei
- 5 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 375 g faina
- 1 plic praf de copt
- 2-3 lingurite scortisoara macinata
- 3-4 mere acrisoare
- 500 g miez de nuca
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi într-un castron pentru mixat zahărul, uleiul, ouăle, zahărul vanilinat şi bateţi-le spumă cu mixerul. Amestecaţi făina cu praful de copt şi scorţişoara, adăugaţi peste ingredientele din castron şi bateţi aluatul în continuare cu mixerul. Curăţaţi merele şi daţi-le pe râzătoare.
Tăiaţi nucile cu un cuţit, încorporaţi merele şi nucile în aluat. Ungeţi cu grăsime o tavă sau tapetaţi-o cu hârtie pentru copt. Aşezaţi aluatul, întindeţi-l uniform şi coaceţi-l 60-70 de minute. Pentru a-l testa, înfigeţi o scobitoare. Dacă nu se lipeşte de ea, atunci prăjitura este gata.
Scoaceţi-o din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un fund de bucătărie. Tăiaţi-o după 24 de ore şi presăraţi-o cu zahăr pudră simplu sau cu scorţişoară.
Prăjitură cu nuci şi mere
Poftă bună!
Buna prajitura 🙂