Prăjitură cu nuci şi mere

Printeaza

Prăjitură cu nuci şi mere din: zahar, ulei, oua, zahar vanilat, faina, praf de copt, scortisoara, mere acrisoare si miez de nuca.

Ingrediente:Prajitura_cu_nuci_si_mere

  • 375 g zahar
  • 180 ml ulei
  • 5 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 375 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2-3 lingurite scortisoara macinata
  • 3-4 mere acrisoare
  • 500 g miez de nuca

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Puneţi într-un castron pentru mixat zahărul, uleiul, ouăle, zahărul vanilinat şi bateţi-le spumă cu mixerul. Amestecaţi făina cu pra­ful de copt şi scorţişoara, adăugaţi peste ingredientele din castron şi bateţi aluatul în continuare cu mixerul. Curăţaţi merele şi daţi-le pe râzătoare.

Tăiaţi nucile cu un cuţit, încorporaţi merele şi nucile în aluat. Un­geţi cu grăsime o tavă sau tapetaţi-o cu hâr­tie pentru copt. Aşezaţi aluatul, întindeţi-l uniform şi coaceţi-l 60-70 de minute. Pentru a-l testa, înfigeţi o scobitoare. Dacă nu se li­peşte de ea, atunci prăjitura este gata.

Scoaceţi-o din cuptor şi lăsaţi-o să se ră­cească pe un fund de bucătărie. Tăiaţi-o du­pă 24 de ore şi presăraţi-o cu zahăr pudră simplu sau cu scorţişoară.

Prăjitură cu nuci şi mere

Prajitura_cu_nuci_si_mere

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Buna prajitura 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.