Prajitura cu nuci si migdale
PrinteazaO reteta de prajitura cu nuci, migdale, coaja confiata de portocale, miere, zahar, faina, cacao, esenta de rom si zahar vanilat.
Ingrediente:
- 100 g nuci
- 100 g migdale
- 200 g coajă confiată de portocale şi lămâie
- 100 ml apă
- 2 linguri miere
- 150 g zahăr
- 100 g făină
- 30 g cacao
- 1 esenţă de rom
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Prăjeşti nucile şi migdalele 20 de minute în cuptor, le laşi să se răcească, apoi le mărunţeşti. Adaugi cacaua, vanilia, romul, coaja de portocale şi lămâie şi amesteci. Fierbi apoi apa cu mierea şi zahărul, până obţii un sirop pe care-l torni peste migdale, nuci şi arome, amesteci şi încorporezi făina.
Ungi o formă cu margarină, o tapetezi cu hârtie de copt unsă la rândul ei cu margarină, torni compoziţia şi o coci la foc potrivit 15-20 de minute. La final o pudrezi cu zahăr pudră.
Pofta buna!