Prăjitură cu nuci
PrinteazaO reteta de prajitura cu nuci din: faina, zahar, unt, galbenusuri, praf de copt, coaja de lamaie, nuci, lapte, zahar vanilat, cacao, gem de caise, zahar pudra, unt si esenta de rom.
- 500 g făină
- 150 g zahăr
- 175 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 1 praf de copt
- coajă de lămâie
crema:
- 200 g nuci
- 200 ml lapte călduţ
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri cacao
- 200 g gem de caise
- 150 g zahăr pudră
- 100 g unt
- 1 linguriţă esenţă de rom
glazura:
- 3 albuşuri
- 150 g zahăr pudră
- 150 g miez de nucă
Mod de preparare:
Puneţi făina într-un vas adăugaţi untul, la temperatura camerei, gălbenuşurile treptat şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie. Omogenizaţi ingredientele şi din aluatul obţinut faceţi 3 foi pe care coaceţi-le pe dosul tăvii.
Pentru cremă, luaţi 1 foaie sfărâmaţi-o şi în- muiaţi-o în laptele în care aţi dizolvat zahărul vanilat.
Adăugaţi cacao, esenţa de rom, gemul de caise şi amestecaţi bine. Adăugaţi zahărul pudră şi untul frământat din care aţi scurs apa. Această cremă nivelaţi-o între cele 2 foi rămase.
Pentru glazură, bateţi bine albuşurile cu zahărul pudră apoi puneţi la bain-marie la aburi până când se îngroaşă. întindeţi glazura peste prăjitură şi deasupra puneţi miez de nucă.
Prăjitură cu nuci
Pofta buna!