Prăjitură cu piersici si nuci
PrinteazaPrăjitură cu piersici si nuci
- 6 ouă
- 300g zahăr
- 200ml smântână
- 250g făină
- 1 linguriţă praf de copt
- 800g piersici
- un vârf de linguriţă sare
- 1 lingură esenţă de rom
- 50g nuci
- 1 linguriţă zahăr vanilat
- 50g pesmet
- 50g zahăr praf
- 1/2 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare:
Se spală piersicile, se rup în două şi li se scot sâmburii, apoi se taie în felii lungi. Se bat albuşurile spumă, adăugându-se treptat zahărul şi esenţa de rom.
Trebuie să se ţină bine pe tel. Se adaugă gălbenuşurile, smântână, zahărul vanilat şi sarea şi se amestecă bine cu albuşurile, cu făina şi cu praful de copt, prin răsturnare, nu prin frecare sau învârtire.
Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se nivelează şi se aşază repede fructele în mod uniform.
Nucile se zdrobesc şi se împrăştie peste piersici. La fel, scorţişoara pisată. Se pune prăjitura în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, până ce se rumeneşte uniform, cam 45 de minute.
In primele minute nu se deschide uşa cuptorului. Prăjitura se lasă apoi să se răcească în tavă, se pudrează cu zahăr praf şi se taie în pătrate.
Pofta buna!