Prăjitură cu piersici si nuci

Printeaza

Prăjitură cu piersici si nuci

Ingrediente:Prăjitură cu piersici si nuci

  • 6 ouă
  • 300g zahăr
  • 200ml smântână
  • 250g făină
  • 1 lin­guriţă praf de copt
  • 800g piersici
  • un vârf de linguriţă sare
  • 1 lingură esenţă de rom
  • 50g nuci
  • 1 linguriţă zahăr vanilat
  • 50g pesmet
  • 50g zahăr praf
  • 1/2 lin­guriţă scorţişoară

 

Mod de preparare:

Se spală piersicile, se rup în două şi li se scot sâmburii, apoi se taie în felii lungi. Se bat albuşurile spumă, adăugându-se treptat zahărul şi esenţa de rom.

Trebuie să se ţină bine pe tel. Se adaugă gălbenuşurile, smântână, zahărul vanilat şi sarea şi se amestecă bine cu albuşurile, cu făina şi cu praful de copt, prin răsturnare, nu prin frecare sau învârtire.

Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, se nivelează şi se aşază repede fructele în mod uniform.

Nucile se zdrobesc şi se împrăştie peste piersici. La fel, scorţişoara pisată. Se pune prăjitura în cuptorul încălzit dinainte, la foc potrivit, până ce se rumeneşte uniform, cam 45 de minute.

In primele minute nu se deschide uşa cuptorului. Prăjitura se lasă apoi să se răcească în tavă, se pudrează cu zahăr praf şi se taie în pătrate.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.