Prăjitură cu piure de fructe
PrinteazaPrăjitură cu piure de fructe din: fructe de sezon, zahar, faina, margarina, apa minerala si sare.
- 4 pahare fructe de sezon (frăguţe, căpşune, vişine),
- zahăr după gust.
Pentru blat ai nevoie de:
- 2 pahare făină
- 2 linguri zahăr pudră
- 3 linguri margarină
- 2 plicuri praf de copt
- 3/4 pahar apă minerală
- puţină sare.
Mod preparare piure de fructe:
Speli şi cureţi fructele de sâmburi şi codiţe, apoi le zdrobeşti (cu furculiţa ori mixerul) şi le amesteci foarte bine cu zahăr după gust.
Mod preparare aluat:
Freci margarina cu zahărul până se topeşte. Amesteci făina cernută cu praful de copt, sarea, apoi adaugi margarina, apa minerală şi omogenizezi compoziţia cu lingura.
Torni blatul într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu făină, la foc potrivit.
După ce s-a copt, îl tai cât este cald, obţinând 2 părţi. întinzi 1/2 din piureul de fructe peste prima parte, aşezi a doua parte a blatului şi pui piureul rămas, în funcţie de posibilităţi, poţi lăsa prăjitura simplă, ornată cu fructe sau o poţi orna cu frişcă şi deasupra cu fructe.
O dai la rece pentru o oră, apoi o tai bucăţi.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/prajitura-cu-piure-de-fructe html