Prajitură cu prune

Printeaza

Prajitură cu prune

Ingrediente:Prajitură cu prune

  • 500 g făină
  • 250 g zahăr
  • 1 lingură unt
  • 150 ml lapte
  • 4 ouă
  • 1 praf de copt
  • 700 g prune
  • 50 g zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă făina, laptele şi praful de copt, iar la urmă albuşurile bătute spumă, amestecându-se uşor, până obţinem o compoziţie omogenă.

Intr-o tavă, se aşază o hârtie pentru copt, care se unge cu unt şi se tapetează cu făină. Se toarnă compoziţia, se aşază deasupra prunele desfăcute în două, fără sâmburi, cu partea tăiată în sus.

Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil şi se coace la foc potrivit până ce aluatul care s-a ridicat printre prune s-a rumenit. Se taie caldă şi se presară cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.