Prajitura cu prune si biscuiti

Printeaza

Prajitura cu prune si biscuiti

Prajitura cu prune si biscuiti din: faina, drojdie, lapte, zahar, unt, oua, biscuiti, lapte, prune, gris, lamaie.

Ingrediente aluat :

  • faina
  • 1 pachetel drojdie uscata
  • 100 ml lapte caldut
  • 80 g zahar
  • 150 g unt moale
  • 1 ou

Ingrediente umplutura:1,5 kg prune, 700 ml lapte, 2 plic zahar vanilat, 75 g zahar, 160 g gris, coaja rasa de la o lamaie, 6 oua, 100 g biscuiti, 2-3 linguri zahar.

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din ingredientele de mai sus, se acopera cu un stergar si se lasa sa creasca la caldura, 30 de minute.

Se spala prunele, se rup in doua si se indeparteaza samburii. Se pun pe foc laptele, zaharul si zaharul vanilat si cand dau in clocot se adauga grisul si coaja de lamaie si se lasa sa se umfle circa 5 minute, la foc mic.

Se ia oala de pe foc, se incorporeaza galbenusurile si se lasa compozitia sa se raceasca.

Se mai framanta o data aluatul, se intinde intr-o tava unsa, ridicandu-l circa 2 cm si pe margini, se acopera si se lasa sa creasca alte 15 minute.

Se sfarama biscuitii si se presara peste aluat. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza in compozitia de gris si se intinde crema astfel obtinuta peste aluat, iar deasupra se aseaza prunele.

Se da prajitura la cuptor si se coace 65-70 de minute la 175C. Dupa circa 45 de minute, se acopera cu o folie de aluminiu, ca sa nu se arda la suprafata.

Dupa ce se scoate din cuptor se presara cu zahar si zahar vanilat si se lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.