Prajitura cu spuma si fulgi de ciocolata
PrinteazaPrajitura cu spuma si fulgi de ciocolata din: oua, zahar pudra, smantana, faina, ulei, budinca de ciocolata, praf de copt, fructe de padure, apa, amidon, lamai verzi, unt, fulgi de ciocolata.
pentru blat:
- 3 oua
- un pahar zahar pudra
- un pahar smantana
- un pahar faina
- 1/2 pahar ulei
- 100 g praf de budinca de ciocolata
- un pliculet praf de copt
pentru spuma:
- 150 g fructe rosii de padure
- 150 ml apa
- 2 lingurite amidon
- 2 lingurite zahar pudra
- 200 g frisca batuta
pentru spuma 2:
- 3 lamai verzi
- 250 g zahar pudra
- 125 g unt
- 3 oua
pentru servit:
- fulgi de ciocolata:
Mod de preparare:
Pentru blat, se foloseşte un pahar de plastic mare, cu smântână. După ce se goleşte, se spală, se usucă şi se pune alături, pentru că va fi folosit ca unitate de măsură. Separat, se amestecă toate ingredientele uscate, apoi cele lichide, şi se omogenizează. Aluatul format se toarnă într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi se coace 25 de minute.
Pentru spuma 1, se pun într-un vas apa, fructele, amidonul şi zahărul. Se ţin pe foc până ce fierb, apoi se lasă la răcit si se amestecă ulterior cu frişca bătută.
Pentru spuma 2, se răzuie coaja lămâilor, li se presează sucul care, împreună cu untul si zahărul, se pun într-un vas la bain-marie. Se freacă pentru a topi şi amesteca untul si zahărul. La bain-marie se adaugă şi ouăle, unul câte unul, amestecând până ce se obţine o cremă fluidă. Se scoate de la bain-marie şi se continuă amestecarea până ce se răceşte.
Pentru a monta prăjitura, se taie blatul în trei si se umple cu spuma de fructe. Se acoperă cu spuma de lămâie, se presară cu fulgi de ciocolată şi se dă la rece pentru 4 ore.
Prajitura cu spuma si fulgi de ciocolata
Pofta buna!