Prăjitură cu umplutură de cocos
PrinteazaO reteta de prajitura cu umplutura de cocos din praf de cocos, seminte de cardamom, zahar brun, stafide, ou, aluat fraged si unt.
- 50 g praf de cocos înmuiat în 75 ml de lapte
- o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom (cu aromă puternică şi astringentă) pisate
- 50 g zahăr brun rafinat
- 50 g stafide
- un ou bătut uşor
- 350 g aluat fraged (din comerţ)
- puţin unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Incălziţi cuptorul la 220 grade C. Pentru umplutură, amestecaţi cocosul, cardamomul şi stafidele. Aşezaţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi, cu un cuţit de patiserie de 7,5 cm lungime, tăiaţi aluatul în 24 de cercuri subţiri.
Puneţi o lingură de amestec de cocos în centrul fiecărui cerc şi umeziţi marginile cu apă. împăturiţi aluatul şi închideţi marginile prin apăsare. Puneţi prăjiturile într-o tavă puţin unsă cu unt şi pensulaţi deasupra oul bătut.
Coaceţi 15-20 de minute, până când prăjiturelele devin galben-brune şi crocante. Când sunt gata, daţi-le puţin la răcit şi serviţi-le călduţe.
Poftă bună!