Prajitura cu visine si crema de vanilie
PrinteazaPrajitura cu visine si crema de vanilie din: ouă, zahar, faina, cacao, praf de copt, vişine fără sâmburi din compot, praf de copt, zahăr pudră, zahăr vanilinat, unt sau margarină, esenţă de vanilie, budincă de căpşuni, zeamă de la compotul de vişine.
Ingrediente:
- 14 ouă
- 4 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri cacao
- 1/2 plic praf de copt
Pentru foaia 2:
- 6 albuşuri
- 1 cană zahăr
- 1 cană făină
- 1 cană vişine fără sâmburi din compot
- 1/2 plic praf de copt
Pentru cremă:
- 6 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 250 g unt sau margarină
- 1 fiolă esenţă de vanilie
Pentru glazură:
- 1 plic praf budincă de căpşuni
- 350 ml zeamă de la compotul de vişine
- 3 linguri zahăr
Mod de preparare:
Pentru foaia 1, baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul şi continui să baţi până se întăreşte bezeaua, apoi încorporezi treptat gălbenuşurile, făina cernută împreună cu praful de copt şi cacaua.
Omogenizezi şi torni compoziţia în tavă de 25×35 cm, în prealabil tapetată cu hârtie de copt. Coci blatul la foc mediu, 20-25 de minute.
Pentru foaia 2, baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi zahărul, făina cernută împreună cu praful de copt şi vişinele scurse. Coci blatul 30 de minute, la foc mediu.
Pentru cremă, freci gălbenuşurile cu zahărul pudră până devin o spumă albicioasă, adaugi zahărul vanilinat şi o fierbi pe baie de aburi, până se îngroaşă.
După ce s-a răcit complet, o amesteci lingură cu lingură, cu untul frecat spumă şi cu esenţa de vanilie.
Pentru glazură, amesteci praful de budincă cu zahărul şi câteva linguri de zeamă de compot. Pui la fiert restul de zeamă şi, când clocoteşte, adaugi budinca.
Fierbi 1 minut, amestecând până se întăreşte. Aşezi pe un platou foaia maro, crema de vanilie, foaia albă cu vişine şi glazura caldă. Dai prăjitura la rece până a doua zi, când o porţionezi cu un cuţit bine ascuţit.
Prajitura cu visine si crema de vanilie
Pofta buna!