Prăjitură cu zmeură
PrinteazaPrăjitură cu zmeură
- 250 g brînză de vacă
- 2 gălbenuşuri răscoapte
- 3 gălbenuşuri crude
- 50 g unt
- 1 praf de sare
- zahăr după gust
- 500 g zmeură
- grăsime pentru formă
Mod de preparare:
Se trece prin sită brînza de vacă, se amestecă cu cele două gălbenuşuri răscoapte, trecute de asemenea prin sită, şi cu 3 gălbenuşuri crude.
Se adaugă 50 g unt, 1 praf de sare şi zahăr (cît se doreşte de dulce). Se freacă bine totul, ca să se obţină o cremă, se adaugă apoi albuşurile spumă de la 3 ouă.
Se unge o tavă de copt şi se aşterne în strat uniform compoziţia pregătită.
Deasupra se presară zmeură. Se coace la foc potrivit.Se taie după gust.
Pofta buna!