Prăjitura de arminden
PrinteazaPrăjitura de arminden
- 1 kg făină
- 1 ceaşcă lapte călduţ
- 1 lingură drojdie
- 8 gălbenuşuri
- 200 g zahăr pudră
- zahăr vanilat
- 1 lingură coajă rasă de lămâie
- 1 jumătate pachet unt + 1 sfert pachet pentru un
- 500 g miez măcinat de nuci
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g stafide
- 500 g zahăr pudră
- 1 lingură zeamă lămâie
- 2 ouă
Mod de preparare:
Se freacă faina cu unt până se face un fel de nisip .Se desface drojdia într-un pahar cu lapte călduţ se frământă faina cu restul de lapte, tot călduţ, vreo jumătate de oră .
Se adaugă laptele de drojdie, se frământă aluatul şi se lasă la cald, să dospească se bat gălbenuşurile cu zahăr pudră şi zahar vanilat până se fac spumă.
Se amestecă cu aluatul şi coaja de lămâie; dacă aluatul e prea vârtos, se mai adaugă lapte, să fie potrivit se mai lasă să dospească.
Nucile măcinate se freacă cu zahăr, zahăr vanilat, zeama de lămâie şi stafide se unge o tavă mare cu unt din belşug.
Se formează turte cât palma, subţiri cât o muche de cuţit, se pun în tavă şi se ung cu ou .
Se aşază umplutura pe turte şi se unge cu ou; se dă tava la cuptor, să se rumenească.
Pofta buna!