Prăjitură de Strasburg
PrinteazaPrăjitură de Strasburg
- 250 g făină
- 250 g unt
- 1 kg mere
- 1 pahar zahăr tos
- 1 linguriţă zahăr pudră
- 1 lingură apă
- 2 gălbenuşuri
- 1 praf sare
- 1 praf scorţişoară
- grăsime pentru formă
- ou amestecat cu apă îndulcită
Mod de preparare:
Se pune făina cuib pe planşeta de lucru. La mijlocul făinii se pun o lingură de apă, gălbenuşurile, untul, sarea, o linguriţă zahăr pudră.
Se frămîntă bine o cocă care se lasă apoi să se odihnească, acoperită cu un castron, timp de două ore. În acest timp se curăţă merele de coajă, se taie felioare subţiri şi se presară peste ele scorţişoara. Apoi se împarte coca în două părţi egale şi se întind două foi groase de 1/2 cm.
Se aşază în tava unsă prima foaie, peste ea merele presărate cu un pahar zahăr tos.
Se acoperă cu cea de-a doua foaie şi se unge cu puţin ou amestecat cu o lingură de apă îndulcită.
Se coace la foc potrivit, iar cînd este gata, se taie pătrate nu prea mici.
Pofta buna!