Prăjitură delicioasa cu piersici
PrinteazaO reteta de prajitura delicioasa cu piersici din: oua, zahar tos, faina, nuci, rom, lamaie, lapte, unr si piersici.
- 6 oua mari
- 120 g zahar tos
- 80 g faina
- 50 g nuci macinate fin
- 1 lingura rom
- 1 lamaie
crema:
- 4 oua
- 300 g zahar
- 500 ml lapte
- 200 g unt
ornare:
- 1 kg piersici
Mod de preparare:
Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Frecaţi gălbenuşurile cu zahărul adăugat treptat până când obţineţi o compoziţie cremoasă. Adăugaţi din când în când zeamă de lămâie. Bateţi, separat, albuşurile spumă.
Când spuma se ţine bine de tel, turnaţi-o peste amestecul cu gălbenuşuri. Adăugaţi nucile, făina şi romul şi amestecaţi prin răsturnare de câteva ori.
Puneţi compoziţia la copt într-o tavă rotundă, cu diametrul de 25cm, unsă şi tapetată. Coaceţi la foc potrivit. După ce blatul s-a răcit, tăiaţi-l în trei foi. Pentru cremă, separaţi ouăle.
Bateţi gălbenuşurile cu zahărul şi laptele, la bain-marie, până când obţineţi o compoziţie mai groasă. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi-l la răcit 15 minute, apoi adăugaţi în cremă untul tăiat în cubulete.
Bateţi albuşurile spumă şi când aceasta se tine bine de tel, adăugaţi-oîn cremă, amestecând bine. Umpleţi foile cu această cremă.
Peste cremă puteţi pune şi fructe tăiate în sferturi sau feliuţe. Deasupra ungeţi cu cremă şi ornaţi cu felii de fructe.
Prăjitură delicioasa cu piersici
Pofta buna!