Prajitura Eberswald

Printeaza

Prajitura Eberswald din: ulei, zahar, faina, oua, praf de copt, grasime, hartie cerata, zahar pudra, rom alb.

Ingrediente:Prajitura Eberswald

  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • 240 g făină
  • 6 ouă
  • 1 linguriţă praf de copt
  • grăsime pentru prăjit
  • hârtie cerată

Pentru glazura:

  • 200 g zahăr pudră
  • 3-4 linguri rom alb

 

Mod de preparare:

Pui la fiert 225 ml apă cu uleiul, zahărul şi sarea. Torni făina toată odată în lichidul clocotind. Amesteci până când aluatul se desprinde de pe fundul vasului, lei vasul de pe foc şi laşi aluatul la răcit 3 minute. Adaugi apoi ouăle treptat, amestecând până când vei obţine un aluat omogen.

Laşi să se răcească, apoi adaugi praful de copt. Incingi grăsimea, tai hârtie cerată în 6 fâşii a 15 cm lăţime, pe care le ungi cu ulei. Torni aluatul într-un cornet cu şpriţ cu vârful foarte mare şi modelezi 3 gogoşi pe fiecare hârtie.

Introduci fâşiile în grăsimea fierbinte şi laşi gogoşile să alunece în ea. Le prăjeşti 20 de minute, până devin aurii. Le scoţi apoi şi le laşi să se scurgă de grăsime pe şerveţele de bucătărie.

Pregăteşti glazura aşa:

Amesteci zahărul pudră cu romul, apoi introduci gogoşile calde în glazură, după care le laşi să se răcească pe un grătar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.