Prajitura Fagure

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat, margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt.

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 180 g zahăr
  • 4 linguri cu miere
  • 1 lingură cu bicarbonat
  • 80 g margarină
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 1 linguriţă cu cacao

Ingrediente cremă:

  • 1 pahar cu lapte
  • 150 g zahăr
  • 1 lingură cu miere
  • 80 g griş
  • 200 g unt

 

Mod de preparare:

Pune pe foc mic margarina, mierea şi zahărul şi lasă până se dizolvă zahărul complet. După ce s-a răcorit, presară făina amestecată cu bicarbo­natul şi cacaua. Adaugă oul şi frământă. Toarnă câteva linguri cu lapte ca să se lege bine aluatul.

Împarte-l în patru părţi egale. Intinde din fiecare bucată câte o foaie subţire. Coace cele patru foi pe fundul tăvii unse cu ulei, dar nu înainte de a le înţepa, din loc în loc, cu furculiţa, între timp, fierbe laptele cu zahărul şi mierea.

Adaugă grişul în ploaie, amestecând continuu până se îngroaşă bine. Lasă apoi să se răceas­că, după care adaugă untul la temperatura camerei. Mixează până obţii o cremă spumoasă şi întinde-o între cele patru foi. La final, presa­ră deasupra zahărul pudră. Taie prăjitura după 2-3 ore.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • prajitura fagure

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.