Prajitura Fagure
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar, miere, bicarbonat, margarina, ou, lapte, cacao, gris, unt.
Ingrediente:
- 600 g făină
- 180 g zahăr
- 4 linguri cu miere
- 1 lingură cu bicarbonat
- 80 g margarină
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 1 linguriţă cu cacao
Ingrediente cremă:
- 1 pahar cu lapte
- 150 g zahăr
- 1 lingură cu miere
- 80 g griş
- 200 g unt
Mod de preparare:
Pune pe foc mic margarina, mierea şi zahărul şi lasă până se dizolvă zahărul complet. După ce s-a răcorit, presară făina amestecată cu bicarbonatul şi cacaua. Adaugă oul şi frământă. Toarnă câteva linguri cu lapte ca să se lege bine aluatul.
Împarte-l în patru părţi egale. Intinde din fiecare bucată câte o foaie subţire. Coace cele patru foi pe fundul tăvii unse cu ulei, dar nu înainte de a le înţepa, din loc în loc, cu furculiţa, între timp, fierbe laptele cu zahărul şi mierea.
Adaugă grişul în ploaie, amestecând continuu până se îngroaşă bine. Lasă apoi să se răcească, după care adaugă untul la temperatura camerei. Mixează până obţii o cremă spumoasă şi întinde-o între cele patru foi. La final, presară deasupra zahărul pudră. Taie prăjitura după 2-3 ore.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura fagure