Prajitura fina cu smantana
PrinteazaPrajitura fina cu smantana din: faina, zahar, bicarbonat, oua, smantana, caju.
Pentru blat:
- 500 g făină
- 200 g unt
- 250 g zahăr
- 1 linguriţă bicarbonat
- 2 ouă
- 500 g smântână
Pentru cremă:
- 1 kg smântână cu 30% grăsime
- 150 g zahăr
- 200 g caju sfărâmat
Mod de preparare:
Pentru blat, mixezi ouăle cu zahărul, apoi adaugi smântână şi continui să baţi. Topeşti untul şi-l torni peste compoziţia de ouă împreună cu făina şi bicarbonatul.
Amesteci până se omogenizează toate ingredientele, iar aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 170 °C aproximativ 30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Intre timp, prepari crema. Baţi smântână cu zahărul până se îngroaşă. Blatul răcit îl tai în trei părţi egale şi ungi fiecare bucată de blat cu crema de smântână. Decorezi prăjitura cu caju măcinat.
Pofta buna!