Prajitura cu foi
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu foi din: foi de napolitane, zahar, oua, unt, nuci, cacao si esenta de rom.
- 1 pachet cu foi de napolitate
- 500 g zahar
- 3 oua
- 200 g unt
- 250 g nuci, macinate
- 40 g de cacao (optional)
- 2 linguri esenta de rom
Mod de preparare:
Se mixează jumătate din cantitatea de zahăr şi ouăle, până capătă consistenţa unei spume. Se lasă deoparte.
Se răstoarnă restul de zahăr într-un vas şi se caramelizează la foc mediu, până când capătă o nuanţă aurie, apoi se retrage vasul de pe foc.
Se răstoarnă peste caramel untul, nucile, esenţa de rom şi, opţional, o lingură de cacao şi se amestecă bine.
Se încorporează compoziţia rezultată în amestecul de ouă şi zahăr şi se fierbe totul pe foc timp de 5 minute.
Se aşază pe un blat o foaie de napolitană, se unge cu o parte din crema-caramel. Deasupra se pune altă foaie de napolitană care se unge cu cremă.
Se repetă operaţiunea până când se termină foile.
Deasupra prăjiturii se aşază un fund de lemn şi se presează bine, pentru a ne asigura că foile au aderat la cremă şi nu există goluri de aer.
Se taie prăjitura în pătrate după minimum 3 ore.
Prajitura cu foi
Pofta buna!