Prajitura frageda cu prune
PrinteazaPrajitura frageda cu prune din: prune, zahar, unt, sare, oua, praf de copt, faina, pesmet, migdale, zahar.
- 750 g prune
- 300 g zahar
- 250 g unt moale
- 1 varf de cutit sare
- 4 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g zeamil
- 250 g faina
- 2 linguri pesmet
- 30 g stifturi de migdale
- 1 plic zahar vanilat
- 3 linguri zahar pudra
Mod de preparare:
Se spala prunele, se rup in doua, se indeparteaza samburii si se presara peste ele 50 g zahar.
Se freaca untul spuma, se adauga sarea si restul de zahar si se amesteca in continuare, pana ce se topeste zaharul.
Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si zeamilul si, la sfarsit, albusurile batute bine.
Se unge o tava cu unt, se presara pesmetul si se intinde jumatate din aluat. Se da la cuptorul incins si se coace 10 minute la 180C, dupa care se scoate din cuptor.
Se acopera cu prune, deasupra se intinde restul de aluat si se presara cu migdalele taiate.
Se coace inca 40 de minute si cand e gata se pudreaza cu zaharul farin amestecat cu cel vanilat.
Pofta buna!