Prajitura cu gem si nuca

Printeaza

O prajitura cu gem de caise, nuca, faina, unt, ou, praf de copt, smantana, pesmet si stafide.

Ingrediente:Prajitura cu gem si nuca

  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr praf
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smântână
  • 200 g gem caise (1/2 borcan de 400 g)

Ingrediente umplutură :

  • 8 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 10 linguri nucă măcinată
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri pesmet cernut
  • 50 g stafide

 

Mod de preparare:

Freci făina cu untul şi apoi adaugi zahărul pudră, praful de copt, oul şi smântână. Apoi frămânţi pe planşetă aluatul şi-l împărţi în 2. Intinzi cu sucitorul şi aşezi o parte în tava unsă şi pudrată cu făină.

Peste această foaie pui un strat subţire de gem de caise peste care torni umplutura pe care o pregăteşti astfel: baţi cele 8 albuşuri cu 200 g zahăr tos, adaugi cele 8 gălbenuşuri, apoi 10 linguri de nucă măcinată şi 2 linguri de pesmet măcinat, vanilie şi stafide.

Torni acest amestec peste prima foaie, acoperi cu a 2-a foaie, o împungi cu furculiţa şi o dai la copt, la foc domol pentru 40 de minute. Trebuie să rămână alb-gălbuie.

După ce s-a răcorit o acoperi cu zahăr pudră vanilat şi o tai după 2-3 ore de la scoaterea din cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.