Prajitura cu gem si nuca
PrinteazaO prajitura cu gem de caise, nuca, faina, unt, ou, praf de copt, smantana, pesmet si stafide.
Ingrediente:
- 400 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr praf
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri smântână
- 200 g gem caise (1/2 borcan de 400 g)
Ingrediente umplutură :
- 8 ouă
- 200 g zahăr tos
- 10 linguri nucă măcinată
- 1 plic zahăr vanilat
- 2 linguri pesmet cernut
- 50 g stafide
Mod de preparare:
Freci făina cu untul şi apoi adaugi zahărul pudră, praful de copt, oul şi smântână. Apoi frămânţi pe planşetă aluatul şi-l împărţi în 2. Intinzi cu sucitorul şi aşezi o parte în tava unsă şi pudrată cu făină.
Peste această foaie pui un strat subţire de gem de caise peste care torni umplutura pe care o pregăteşti astfel: baţi cele 8 albuşuri cu 200 g zahăr tos, adaugi cele 8 gălbenuşuri, apoi 10 linguri de nucă măcinată şi 2 linguri de pesmet măcinat, vanilie şi stafide.
Torni acest amestec peste prima foaie, acoperi cu a 2-a foaie, o împungi cu furculiţa şi o dai la copt, la foc domol pentru 40 de minute. Trebuie să rămână alb-gălbuie.
După ce s-a răcorit o acoperi cu zahăr pudră vanilat şi o tai după 2-3 ore de la scoaterea din cuptor.
Pofta buna!