Prajitura cu gem
PrinteazaPrajitura cu gem din: gem, faina, zahar tos, ulei, bors, praf de copt, zahar vanilat, zahar pudra, sare.
- 1 borcan mare cu gem acrisor
- 1 borcan mic cu gem dulce
- pentru aluat:
- 700 g faina
- 10 linguri cu zahar tos
- 1 linguri cu ulei
- 10 lingura cu bors
- 1 plicule cu praf de copt
- 2 plicuri cu zahar vanilat
- zahar pudra
- sare
Mod de preparare:
Freacă zahărul tos cu uleiul şi vanilia. Toarnă borşul (la temperatura camerei) şi încorporează treptat făina cernută împreună cu praful de copt şi un praf de sare.
Frământă până ce aluatul devine elastic, împarte-l în patru şi întinde tot atâtea foi, pe care le coci separat, pe fundul tăvii tapetate cu hârtie de copt sau făină.
Uneşte foile între ele cu gem acrişor, iar la mijloc pune gemul dulce.
Las-o la rece câteva ore înainte de a o porţiona şi serveşte prăjitura pudrată cu zahăr.
Prajitura cu gem
Pofta buna!