Prajitura cu glazura de martipan
PrinteazaO reteta de prajitura cu glazura de martipan din: faina, drojdie, zahar, zahar vanilat, lapte, unt, sare, prune, martipan, suc de lamaie, galbenus si frisca.
aluat:
- 400 g faina
- 1 pachet drojdie uscata
- 75 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 200 ml lapte
- 60 g unt
- sare
topping:
- 1,2 kg prune
- 50 g zahar
- 200 g martipan
- 150 g zahar pudra
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 galbenus
- 1 lingura frisca
Mod de preparare:
Amestecaţi făina, drojdia, zahărul şi zahărul vanilinat. Adăugaţi laptele călduţ, untul moale şi un praf de sare. Frământaţi aluatul. Acoperiţi-l şi lăsaţi-l cca. 30 de minute să crească. Tăiaţi prunele în jumătate şi curăţaţi-le de sâmburi.
Amestecaţi zahărul cu prunele. Tăiaţi marţipanul cubuleţe şi frământaţi-l cu zahărul pudră şi sucul de lămâie. Lăsaţi-l la rece. Preîncălziţi cuptorul la 180°C.
Frământaţi aluatul încă o dată. întindeţi 3/4 din aluat într-o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi-l 10 minute să crească.
Radeţi jumătate din marţipan peste prăjitură, apoi aşezaţi prunele. Bateţi gălbenuşurile cu frişca. Intindeţi separat restul aluatului şi marţipanul.
Aşezaţi-le unul peste celălalt, rulaţi-le şi tăiaţi-le fâşii subţiri. Aşezaţi-le peste fructe în formă de grătar.
Ungeţi-le cu gălbenuş şi coaceţi prăjitura 30 – 35 min. Presăraţi-o cu zahăr pudră şi serviţi-o.
Prajitura cu glazura de martipan
Pofta buna!