Prajitura glazurata cu miere
PrinteazaPrajitura glazurata cu miere
- 200 g zahăr
- 5 linguri miere
- 150 ml apă în care ai dizolvat o linguriţă de amoniac
- 100 ml ulei
- 500 g făină
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele de mai sus şi compoziţia rezultată o pui într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie pergament sau hârtie specială pentru copt.
Dai tava la cuptor, la foc mediu, pentru 35 minute si cand e gata o laşi să se răcească în tavă.
Pentru glazură ai nevoie de:
- 300 ml apă
- 300 g zahăr
- 1 pachet margarină
- 5 linguri cacao
- 50 ml rom
- 200 g nucă măcinată
Mod de preparare:
Pui pe foc să se lege apa, zahărul şi cacaua şi după ce s-a dizolvat zahărul, pui margarina şi romul. Laşi să fiarbă până se transformă într-un sirop mai gros care este, de fapt, glazura.
Tai bucăţi potrivite blatul care s-a răcit între timp, şi treci fiecare bucată prin glazură şi apoi, în funcţie de gust, prin nucă macinată.
Prăjitură glazurată cu miere
Poftă bună!
Buna prajitura cu miere.