Prajitura in sos de ciocolata
PrinteazaPrajitura in sos de ciocolata din: oua, faina, zahar, praf de copt, ulei, apa, sare, nuca de cocos, margarina, cacao neagra, ciocolata neagra, zahar si esenta de rom.
- 4 oua
- 5 linguri cu faina
- 5 linguri cu zahar
- 1/2 lingurita cu praf de copt
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu apa
- un praf de sare
- nuca de cocos
pentru sos:
- 200 g margarina de prajituri
- 2 linguri cu cacao neagra
- 1 lingura cu ciocolata neagra rasa
- 1 cana cu zahar
- 1 cana cu apa
- 2-3 picaturi esenta de rom
Mod de preparare:
Bate albuşurile spumă. Adaugă zahărul treptat şi bate până ce se topeşte. Freacă gălbenuşurile cu uleiul (cu furculiţa) şi pune-le peste albuşuri. încorporează făina amestecată cu sarea şi praful de copt treptat. Adaugă apa şi amestecă. Răstoarnă aluatul într-o tavă ta¬petată cu hârtie. Dă la cuptorul încins, la foc mic, pentru 20-30 de minute. Când e gata, las-o să se răcorească în tavă, apoi tai-o în pătrate.
Prepară sosul: pune apa şi zahărul într-un vas, pe foc mic, şi lasă- le până ce se topeşte zahărul. Adaugă margarina, apoi cacaua şi ciocolata, amestecând până la omogenizare, la sosul de pe foc, lasă-l să se răcorească, afundă pătrăţelele în el şi tăvăleşte-le prin nuca de cocos.
Prajitura in sos de ciocolata
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajituri de lux retete