Prajitura in stil italian
PrinteazaPrajitura in stil italian din: zahar, miere, migdale, alune, nuci, fructe uscate, faina, praf de copt, cacao, scortisoara, ghimbir, nucsoara, zahar pudra.
- 200 g zahăr
- 1 pahar miere lichidă
- 250 g amestec de migdale, alune şi nuci
- 100 g fructe uscate
- 180 g făină
- 1/2 linguriţă praf de copt
- 2 linguri cacao
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă praf de ghimbir
- 1 praf de nucşoară
- zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare:
Amestecul de migdale, alune şi nuci îl pui intr-o tigaie şi-l prăjeşti câteva minute la foc mediu. Fructele uscate le tai bucăţi mici şi le amesteci cu mirodeniile, praful de copt, cacaua, făina şi nucile prăjite.
Separat, într-o oală cu pereţii groşi, topeşti mierea cu zahărul, la foc mic, amestecând continuu. Tomi amestecul lichid peste cel uscat. întreaga compoziţie o pui într-o tavă tapetată cu unt şi o dai la cuptorul încins 40 de minute.
Când este gata, scoţi prăjitura din tavă şi o laşi să se răcească 2 ore. O serveşti presărată cu zahăr pudră.
Pofta buna!
Foarte buna prajitura