Prajitura in trei culori
Printeaza
O reteta de prajitura din: margarina, zahar pudra, ou, cacao, amoniac, faina, lamaie, lapte si unt.
Ingrediente foaie cacao:
- 100 g margarină
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 lingură cacao
- 1 linguriţă amoniac stins cu zeamă de lămâie
- 350 g – 400 g făina
Ingrediente foaie de vanilie :
- 3 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 plic zahăr vanilat
Ingrediente cremă :
- 5 linguri făină
- 7 linguri zahăr
- 500 ml lapte
- 1 pachet de unt
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Freci margarina cu zahărul, adaugi oul, cacaua, amoniacul stins şi făina şi frămânţi un aluat molcuţ pe care-l întinzi în două foi. Le coci pe rând pe dosul tăvii de aragaz, câte 10 minute fiecare.
Pregăteşti şi foaia de vanilie: Baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile, făina şi vanilia. Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie de copt şi o coci la foc potrivit. Prepari şi crema: Amesteci făina cu laptele şi zahărul şi fierbi pe foc mic până se îngroaşă.
Dai crema deoparte, o laşi să se răcească, apoi o amesteci cu untul frecat spumă cu pe un platou, întinzi jumătate din cremă, pui foaia galbenă, crema rămasă şi a doua foaie maro. Laşi prăjitura la rece până a doua zi când o tai bucăţi şi o presari cu zahăr.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura in trei culori