Prajitura intoarsa

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura intoarsa din: faina, unt, zahar pudra, oua, praf de copt, smantana, gem de prune, nuca, zahar vanilat.

Ingrediente foi: Prajitura intoarsa

  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri smântână
  • 200 g gem de prune

Ingrediente umplutură:

  • 200 g nucă măcinată
  • 8 ouă
  • 200 g zahăr tos
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Intâi se prepară foile. Se amestecă făina şi untul, adăugând zahărul pudră, praful de copt, oul şi smântână. Se frământă aluatul pe planşetă şi se îm­parte în două. Fiecare foaie se întinde cu sucitorul şi una dintre ele se pune în tava de copt unsă cu ulei şi tapetată cu faină. Peste foaia din tavă se întinde un strat de gem de prune.

Pentru umplutură se bat albuşurile cu zahăr, se ada­ugă gălbenuşurile, nuca şi vanilia. Acest amestec se pune peste gem şi se acope­ră cu a doua foaie.

Se perfo­rează cu furculiţa şi se coa­ce pentru 40 de minute. După copt se lasă să se ră­cească în tavă, se taie, se în­torc bucăţile şi se aduc la masă presărate cu zahăr pudră.

 

Prajitura intoarsa

Prajitura intoarsa

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • sarmale intoarse

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.