Prajitura intoarsa
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura intoarsa din: faina, unt, zahar pudra, oua, praf de copt, smantana, gem de prune, nuca, zahar vanilat.
- 400 g făină
- 100 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri smântână
- 200 g gem de prune
Ingrediente umplutură:
- 200 g nucă măcinată
- 8 ouă
- 200 g zahăr tos
- 1 plic zahăr vanilat
Mod de preparare:
Intâi se prepară foile. Se amestecă făina şi untul, adăugând zahărul pudră, praful de copt, oul şi smântână. Se frământă aluatul pe planşetă şi se împarte în două. Fiecare foaie se întinde cu sucitorul şi una dintre ele se pune în tava de copt unsă cu ulei şi tapetată cu faină. Peste foaia din tavă se întinde un strat de gem de prune.
Pentru umplutură se bat albuşurile cu zahăr, se adaugă gălbenuşurile, nuca şi vanilia. Acest amestec se pune peste gem şi se acoperă cu a doua foaie.
Se perforează cu furculiţa şi se coace pentru 40 de minute. După copt se lasă să se răcească în tavă, se taie, se întorc bucăţile şi se aduc la masă presărate cu zahăr pudră.
Prajitura intoarsa
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sarmale intoarse