Prajitura japoneza (varianta)
PrinteazaPrajitura japoneza din: margarina, zahar, praf de copt, nuca, faina, lapte, oua, zahar, sare, unt, zahar pudra, cacao.
Pentru blat:
- 200 g margarină
- 140 g zahăr
- 1 praf de copt
- 140 g nucă măcinată
- 140 g făină
- 100 ml lapte
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- un pic de sare
Pentru cremă:
- 150 g unt
- 150 + 50 g zahăr pudră
- 100 + 50 g nucă măcinată
- 2 linguri cacao
Mod de preparare:
Freci margarina cu 140 g zahăr, adaugi treptat laptele, nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt şi, la urmă, albuşurile bătute foarte bine cu un pic de sare.
Torni compoziţia într-o tavă unsă bine şi tapetată cu făină şi o dai la cuptor la foc potrivit. între timp, freci gălbenuşurile cu 150 g zahăr şi pui rapid compoziţia peste blat, când acesta este copt pe jumătate. Introduci repede tava la cuptor pentru 15 minute, la foc mic.
Pregăteşti crema aşa:
Freci untul bine cu zahărul, adaugi nuca măcinată şi 2 linguri de cacao. După ce s-a răcit blatul, întinzi crema şi, deasupra, presari 50 g nucă măcinată şi prăjită, amestecată cu 50 g zahăr pudră.
Este o prăjitură delicioasă.
Prajitura japoneza
Pofta buna!