Prăjitură la tavă
PrinteazaPrăjitură la tavă din: faina, praf de copt, oua, unt, zahar, struguri albi, migdale, scortisoara, oua, zahar, crema de branza, frisca, suc de struguri, fulgi de migdale si zahar pudra.
aluat:
- 500 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 250 g unt rece
- 150 g zahar
topping:
- 1,5 g struguri albi
- 50 g migdale macinate
- 1 lingurita scortisoara
- 4 oua
- 60 g zahar
- 200 g crema de branza
- 4 linguri frisca
- 2 linguri suc de struguri
- 100 g fulgi de migdale
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Amestecaţi făina şi praful de copt. For¬maţi o adâncitură în mijloc. Adăugaţi ouăle. Aşezaţi untul rece pe margine după ce l-aţi tăiat fulgi, presăraţi-l cu zahăr şi frământaţi totul cu un cuţit mare, apoi cu mâinile. Formaţi o sferă din aluat, înfăşuraţi-o în folie de aluminiu şi lăsaţi-o cca. 30 de minute la rece.
Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Spălaţi strugurii, tăiaţi boabele în jumătate şi îndepărtaţi-le seminţele, întindeţi 3/4 din aluat într-o tavă unsă cu grăsime şi lăsaţi o margine înaltă de jur împrejurul acesteia. Inţepaţi aluatul cu o furculiţă. Coaceţi-l cca. 10 minute, apoi lăsaţi-l să se răcească.
Intindeţi restul aluatului şi tăiaţi-l fâşii de cca. 1 cm grosime. Răsuciţi-le şi aşezaţi-le pe marginea prăjiturii. Amestecaţi scorţişoara şi migdalele, apoi presăraţi-le peste blat. Aşezaţi strugurii. Amestecaţi ouăle, zahărul, crema de brânză, frişca şi sucul de struguri, întindeţi crema uniform, presăraţi-o cu fulgii de migdale şi coaceţi-o 40 – 45 de minute.
Prăjitură la tavă
Pofta buna!
Imi place!