Prajitura cu lamaie si vanilie
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu lamaie si vanilie din: oua, zahar, lamaie, ulei, faina, amidon, praf de copt, zahar vanilat, apa si zeama de lamaie.
- 8 ouă
- 400 g zahăr
- 1 lămâie
- 150 ml ulei
- 350 g făină
- 150 g amidon
- 1 praf de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
pentru sirop:
- 300 ml apă
- 200 g zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Se bat ouăle spumă cu zahăruul şi un praf de sare. Se adaugă coaja rasă de lămâie, zeama de la o jumătatate de lămâie şi zahărul vanilat.
Se toarnă uleiul ca la maioneză, puţin câte puţin, şi se continuă baterea. Se încorporează făina amestetecată cu amidonul şi cu praful de copt, amestecând uşor, de jos în sus.
Se toarnă compoziţia în două tăvi de chec unse şi tapetate şi se coace, la foc potrivit, circa 50 de minute.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul şi cu zeama de lămâie până când se , îngroaşă siropul.
După ce s-au copt checurile, se lasă să se răcorească şi se toarnă, uniform, siropul fierbinte peste ele.
Prajitura cu lamaie si vanilie
Pofta buna!