Prajitura Lamaita
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura lamaita din: faina, zahar, zahar vanilat, galbenus, unt, amidon, frisca, suc de lamaie, coaja de lamaie si albusuri.
pentru aluat:
- 250 g de făină
- 2 linguri de zahăr
- 1 pacheţel de zahăr vanilat
- 1 gălbenuş
- 125 g de unt rece
Pentru umplutură:
- 5 gălbenuşuri
- 1 lingură de amidon
- 5 linguri de frişca
- 110 g de zahăr pudră
- 100 ml de suc de lămâie
- 1 linguriţă de coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 albuşuri
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron ingredientele pentru aluat şi frământaţi-le. Formaţi o sferă din aluat, înveliţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l cca. 1 oră la rece. Incingeţi cuptorul la 200°C. Intindeţi aluatul în folie.
Tapetaţi cu hârtie pentru copt o formă pătrată (20 x 20 cm). Aşezaţi aluatul în formă, acoperiţi-l tot cu hârtie pentru copt şi coaceţi-l cca 10 minute. Indepărtaţi hârtia. Lăsaţi blatul să se răcească.
Reduceţi temperatura cuptorului la 160°C. Bateţi la bain-marie gălbenuşurile, amidonul, frişca şi 50 g de zahăr pudră. încorporaţi coaja şi sucul de lămâie. Bateţi albuşurile spumă şi turnaţi în ploaie cca. 50 g de zahăr pudră, încorporaţi spuma de ou în crema cu lămâie.
Intindeţi amestecul obţinut peste blatul prăjiturii şi coaceţi-o 20-25 de minute. Lăsaţi-o să se răcească, scoateţi-o din formă şi presăraţi-o cu zahăr pudră.
Prajitura Lamaita
Poftă bună!