Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu lapte, migdale si ciocolata din: miez de paine, lapte, migdale, zahar, unt, oua, ciocolata menaj, smantana dulce si frunze de menta.

Ingrediente:Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată

pentru aluat:

  • 250 g miez de pâine
  • 700 ml lapte
  • 150 g migdale
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt
  • 3 ouă

pentru glazură:

  • 300 g ciocolată menaj
  • 100 ml smântână dulce

pentru decor:

  • frunze de mentă

 

Mod de preparare:

Fărâmiţează miezul de pâine şi pune-l într-un castron împreună cu laptele la înmuiat. Topeşte untul şi lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Separat, bate cu telul gălbenuşurile cu zahărul până când obţii o compoziţie spumoasă.

Bate albuşurile spumă foarte tare şi toacă migdalele. Amestecă miezul de pâine cu o furculiţă, adaugă migdalele, untul, compoziţia de gălbenuşuri şi amestecă bine ingredientele. Incorporează uşor albuşurile bătute spumă.

Unge cu unt o formă de tort, toarnă compoziţia şi coace-o circa 1 oră şi 15 minute la 160° C. Scoate prăjitura din cuptor şi las-o să se răcorească, apoi răstoarn-o pe un platou.

Pune smântână şi ciocolata într-o crăticioară şi topeş­te-o la bain-marie, amestecând continuu cu o lingură de lemn. Taie prăjitura bucăţi, toarnă peste ele glazură de cio­colată si serveste.

Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată

Prăjitură cu lapte, migdale şi ciocolată

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.