Prăjitură cu mere, nuci si glazură de ciocolată

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu mere, nuci si glazura de ciocolata din: mere, nuci, stafide, faina, zahar, oua, ulei, praf de copt, grasime, zahar pudra, unt, galbenusuri, cacao, rom, marmelada, glazura de ciocolata, frisca si nuci.

Ingrediente:Prăjitură cu mere, nuci si glazură de ciocolată

  • 1 kg mere fără coajă
  • 70 g nuci
  • 50 g stafide
  • 600 g făină
  • 400 g zahăr
  • 6 ouă
  • 400 ml ulei
  • 2 plicuri praf de copt
  • grăsime pentru uns tava

umplutură:

  • 200 g zahăr pudră
  • 200 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 40 g cacao
  • 2 linguri rom
  • 120 g marmeladă

decor: 

  • glazură de ciocolată
  • frişcă
  • nuci

Mod de preparare:

Se rad merele. Se adaugă nucile tocate, stafidele, zahărul, ouăle şi uleiul şi se amestecă bine. La sfârşit, se încorporează făina şi praful de copt. Se unge o tavă mare cu grăsime, se presară făină şi se toarnă aluatul. Se pune în cuptor (la 160°C) timp de 40 de minute.

Apoi se lasă să se răcească. Se bate untul cu zahărul, spumă, după care se încor­porează gălbenuşurile. Se adaugă cacaua şi romul. Se răstoarnă pe o planşă aluatul răcit. Se taie trans­versal în două părţi. Partea de de jos se unge cu marme­ladă, partea de sus se acoperă cu cremă, după care se lipesc cele două părţi.

Se acoperă la suprafaţă cu glazura de ciocolată şi se lasă la răcit. Se taie felii şi se decorează cu smântână şi miez de nucă.

Prăjitură cu mere, nuci si glazură de ciocolată

Prăjitură cu mere, nuci si glazură de ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.