Prajitura migdalata
PrinteazaO reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide, crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese, migdale, nuca, stafide si coniac.
- 2 căni cu nucă şi migdale
- 1 banană
- 1 cană cu stafide
pentru umplutura:
- 300 g cremă de brânză de vaci
- 300 g iaurt cu cireşe
- 1 cutie cu mascarpone
- 1-2 linguriţe cu miere
- 200 g cireşe
- 100 g migdale
- 50 g nucă
- 50 g stafide
- 50 ml coniac/rom
Mod de preparare:
Pentru blat, pune ingre¬dientele într-un blender şi mixează-le. Toarnă compozi¬ţia pe un platou şi nivelează cu palmele. Dă stafidele sub un jet de apă rece, apoi pune-le într-un castronel şi toarnă deasupra alcoolul. Lasă-le la rece cât timp prepari prăjitura. Scoate sâmburii cireşelor şi pune-le la scurs. Păstrează sucul fructelor.
Căptuşeşte o strecurătoa¬re cu hârtie de filtru (pentru cafea) şi lasă iaurtul la scurs pentru o oră. Scurge de zer crema de brânza de vaci. Intr-un castron, amestecă iaurtul, crema de brânză şi crema mascarpone bătută. Adaugă mierea şi toarnă treptat sucul de cireşe, până obţii o compoziţie cremoasă şi colorată.
Pune stafidele, migdalele zdrobite şi câteva cireşe. Răstoarnă peste blat, dă-i formă de sferă, apoi lasă la frigider pentru câteva ore.
Prajitura migdalata
Pofta buna!