Prajitura migdalata

Printeaza

O reteta de prajitura migdalata din: nuca si migdale, banana, stafide, crema de branza de vaci, iaurt cu cirese, mascarpone, miere, cirese, migdale, nuca, stafide si coniac.

Ingrediente:Prajitura migdalata

  • 2 căni cu nucă şi migdale
  • 1 banană
  • 1 cană cu stafide

pentru umplutura:

  • 300 g cremă de brânză de vaci
  • 300 g iaurt cu cireşe
  • 1 cutie cu mascarpone
  • 1-2 linguriţe cu miere
  • 200 g cireşe
  • 100 g migdale
  • 50 g nucă
  • 50 g stafide
  • 50 ml coniac/rom

 

Mod de preparare:

Pentru blat, pune ingre¬dientele într-un blender şi mixează-le. Toarnă compozi¬ţia pe un platou şi nivelează cu palmele. Dă stafidele sub un jet de apă rece, apoi pune-le într-un castronel şi toarnă deasupra alcoolul. Lasă-le la rece cât timp prepari prăjitura. Scoate sâmburii cireşelor şi pune-le la scurs. Păstrează sucul fructelor.

Căptuşeşte o strecurătoa¬re cu hârtie de filtru (pentru cafea) şi lasă iaurtul la scurs pentru o oră. Scurge de zer crema de brânza de vaci. Intr-un castron, amestecă iaurtul, crema de brânză şi crema mascarpone bătută. Adaugă mierea şi toarnă treptat sucul de cireşe, până obţii o compoziţie cremoasă şi colorată.

Pune stafidele, migdalele zdrobite şi câteva cireşe. Răstoarnă peste blat, dă-i formă de sferă, apoi lasă la frigider pentru câteva ore.

Prajitura migdalata

Prajitura migdalata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.