Prajitura cu morcovi

Printeaza

O reteta de prajitura cu morcovi din: morcovi, zahar, oua, miez de nuca, unt, faina, bicarbonat, scortisoara, suc de lamaie si zahar pudra.

Ingrediente:Prajitura cu morcovi

  • 250 g morcovi rasi
  • 125 g zahar
  • 2 oua
  • 50 g miez de nuca macinat
  • 125 g unt topit
  • 200 g faina
  • 1 pliculet bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de scortisoara

pentru glazura:

  • 1 lingura suc de lamaie
  • 5 linguri zahar pudra

 

Mod de preparare:

Ouăle şi zahărul se amestecă până ce crema îşi dublează volumul şi a devenit spumoasă. Se adaugă făina, puţin câte puţin, şi untul topit, amestecând continuu. Urmează scorţişoara, bicarbonatul, morcovii raşi şi miezul de nucă, amestecând continuu.

Se toarnă amestecul într-o tavă de chec sau o tava rotunda si se lasa la cuptor timp de o ora. Apoi se lasa sa se raceasca in tava. Glazura se prepara prin amestecarea sucului cu zaharul. Cand incepe sa fie spumos, se toarna repede, repartizand-o cu un cutit cu lama lata peste prajitura asezata pe un grat pus pe un vas mai mare, unde se poate scruge surplusul.

Se lasa sa se inchege si apoi se taie si se aduce la masa.

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.