Prajitura Nicoleta
PrinteazaPrajitura Nicoleta din: oua, zahar, nuca de cocos, faina.
- 8 albuşuri
- 300 g zahăr
- 150 g nucă de cocos
- 4 linguri făină
Ingrediente cremă: 8 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 4 linguri făină, 150 ml lapte, 4 plicuri zahăr vanilat, 200 g unt.
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă împreună cu zahărul şi amesteci uşor cu nuca de cocos şi făina. Din compoziţia obţinută coci 2 foi în interiorul tăvii unse cu ulei şi tapetată cu făină, câte 10 minute fiecare.
Freci bine gălbenuşurile cu zahărul, adaugi făina şi laptele şi fierbi pe foc până se îngroaşă. Când se răceşte adaugi untul şi vanilia.
Peste prima foaie pui crema şi opreşti puţin pentru a doua foaie. După ce pui a doua foaie, o ungi cu crema rămasă peste care presari nuca de cocos sau ciocolata rasă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura nicoleta
- prajitura nicoleta cu cocos
- prajitura nicoleta reteta